De Amerikaanse autofabrikanten hebben massaal besloten dat de compacte auto de toekomst heeft. Zelfs Lincoln ontkomt niet aan de downsizetrend, bewijst de onthulling van de Concept C.

Ja, de auto op de foto’s is echt een Lincoln. De auto weegt 1225 kilogram en heeft de nieuwe 1,6-liter EcoBoost motor van Ford onder de kap. De viercilinder turbomotor heeft een vermogen van 180 pk, het maximumkoppel bedraagt 245 Nm. De motor is gekoppeld aan een PowerShift-transmissie, eentje met dubbele koppeling dus. Het verbruik op de snelweg bedraagt 5,5 liter per 100 kilometer.

Lincoln heeft een speciale Human Machine Interface (HMI) voor de auto ontwikkeld. Het merk richt zich met de Concept namelijk op jongeren: “Voor de huidige jongeren zijn de aansluitmogelijkheden voor apparatuur minstens zo belangrijk als leder of houtafwerking. Dat hadden we in gedachten bij de ontwikkeling van de Concept C.”

Toch verloochent de Concept C z’n edele afkomst niet: Lincoln strooit met suede, hout, chroom en leder. Het stuurwiel en het instrumentarium lijken zich in het luchtledige te bevinden. Het zitmeubilair is ultralicht, maar toch comfortabel. Ambient Lighting zorgt voor een rustige sfeer in de cockpit.

Over productieplannen voor een klein model rept Lincoln met geen woord, maar dat het merk een concept-car voor het C-segment toont, spreekt boekdelen. Een herintroductie op de Europese markt zit er voorlopig echter niet in.