Accountants- en adviesorganisatie KPMG deed onderzoek onder 150 topmanagers in de auto-industrie. Zij denken dat de malaise bij de Amerikaanse auto-industrie nog vijf jaar duurt.

Van de 150 door KMPG ondervraagde topmanagers bij autofabrikanten en toeleveranciers in Amerika, Azië en Europa, gaat 71 procent ervan uit dat de Amerikaanse merken de komende vijf jaar nog last hebben van dalende marktaandelen. Vorig jaar dacht nog maar zestig procent dat het marktaandeel van de Amerikanen zou dalen.

Vooral de Chinese en Indiase automerken gaan profiteren van de situatie; 79 procent van de ondervraagden denkt dat het marktaandeel van de Chinezen gaat groeien en 55 procent denkt dat ook de Indiërs er aan komen.

Over de Japanse en Koreaanse merken zijn de ondervraagden minder positief dan vorig jaar, terwijl de meningen over de Europese merken zo verdeeld zijn dat zich geen duidelijk positief of negatief oordeel aftekent. Wel denkt een overtuigende meerderheid van 89 procent dat er flink meer vraag komt naar hybride-auto’s en andere zuinige modellen.