“Tijdens de autobeurs van Genève in 2011 is het vijftig jaar geleden dat de Jaguar E-type is gepresenteerd. Dat is een mooie aanleiding om zijn opvolger voor te stellen,” vertelt een woordvoerder van Jaguar in de Engelse pers.

Op de Autosalon van Genève in 2011 maken we kennis met de nieuwe sportauto van Jaguar. Op het vijftigste verjaardagsfeest van de Jaguar E-type wordt dan zijn spirituele opvolger gepresenteerd die waarschijnlijk XE gaat heten.

De nieuwe sportauto krijgt de motor voorin en de aandrijving achteraan. De carrosserie wordt van aluminium en de XE staat op een ingekort XJ-platform.

In eerste instantie wordt voor het nieuwe model gesproken over een supercharged V6 die direct is afgeleid van de nieuwe supercharged V8 uit de XFR.

Wild

Naast de XE kondigt de woordvoerder van Jaguar ook nog een vijfde, wat kleiner model aan. Dat wordt geen directe opvolger voor de X-type, die volgend jaar van het toneel verdwijnt. Het nieuwe model wordt wat wilder. Volgens de Engelsen wordt de toekomstige compacte Jaguar sterk gebaseerd op de RD6 concept, die alweer stamt uit 2003.