Misschien niet de belangrijkste auto van Detroit, maar wel een van de leukere is de Kia Soulster. De kanariegele concept-car dient vooral om de bezoekers enthousiast te krijgen voor de nieuwe Soul.

Zoals de naam al doet vermoeden heeft de Soulster de Soul als basis. Volgens Chef Design Tom Kearns is de concept-car een ‘betaalbare convertible voor actieve mensen die hun plezierige momenten graag met vrienden delen”.

Niet alleen de felgele lakkleur trekt de aandacht, ook het 19 inch lichtmetaal en het koolstofvezel in het interieur trekken de aandacht.

De lange rollbar is niet alleen een designgimmick, hij beschermt ook de achterpassagiers bij een ongewilde buiteling. De Soulster biedt echter maar plek aan vier personen, waar er in de Soul eentje meer mee kan. In die zin is de Soulster juist een auto voor mensen die liever niet z’n actieve momenten met te veel mensen deelt.

Kia USA spreekt in de persinformatie over vier mogelijke motoriseringen: een 1,6-liter benzinemotor met 120 pk en een 2,0-liter viercilinder met 140 pk.

Voor andere markten zijn er een 124 pk sterke 1.6 en een 1,6-liter turbodiesel beschikbaar. De Nederlandse importeur benadrukt dat Kia hiermee waarschijnlijk vooral het motorenpalet van de Soul extra onder de aandacht wil brengen. De kans dat de uitbundige Soulster in productie gaat, is uitermate klein.