Komt het dan toch allemaal goed met Chrysler? Je zou het wel zeggen als je deze elektrische 200C ziet. Jammer alleen, dat het nog een studiemodel is.

Deze Chrysler 200C EV Concept kan veertig mijl afleggen op zijn elektromotor. Daarbij komen geen schadelijke stoffen uit de uitlaat. Daarna komt de ‘range extender’ in actie. Dat is een kleine benzinemotor die actieradius opstuwt tot 400 mijl. Dat systeem wordt door Chrysler ENVI genoemd.

De 200C is volgens zijn makers ontworpen voor autoliefhebbers. Tijdens het proces is goed gekeken naar de modellen uit de historie van het merk. De auto laat duidelijk zien welke kant Chrysler op wil in de toekomst.

De ramen van de auto zijn bronsgetint. Zo hoopt Chrysler dat de airco minder hard moet werken, wat goed is voor de efficientie van de auto. Binnenin is groen-achtige LED-verlichting en groene stiksels, zodat inzittenden nooit vergeten dat ze milieuvriendelijk onderweg zijn.

In de zogeheten ‘Techno Leaf’ zijn de bediening voor het audiosysteem en de climate control ondergebracht. In het handschoenenkastje zit een computer met internetverbinding verborgen.