Subaru heeft voor volgend jaar een nieuwe Legacy op stapel staan. Op de autoshow in Detroit is daarvoor deze concept car te zien. De licht al een flinke tip van de sluier op over hoe het productiemodel er uit komt te zien.

Subaru is een van de weinige merken die vorig jaar op de Amerikaanse markt een plusje schreef. Voor overzeese begrippen, hebben ze namelijk compacte auto’s in het programma.

Om de populariteit niet te laten verslappen, toont het Japanse merk in Amerika deze Legacy Concept, die een wel heel riante knipoog geeft naar het nieuwe model dat we volgend jaar kunnen verwachten.

Als die de formaten van deze showauto volgt, wordt die een stukje groter dan het huidige model. Vooral de wielbasis – dus de binnenruimte – gaat er op vooruit.

Vierwielaandrijving

De Amerikaanse concept is voorzien van een 3,6-liter zescilinder boxer en vierwielaandrijving. Ga er maar gerust vanuit dat die motorisering het niet gaat redden tot Europa. Daar moeten we het doen met bescheidener motoren.

Vooral opvallend is de vorm van de koplampen die natuurlijk zijn voorzien van hoogmodieuze LED-techniek. Op de plek van de zijspiegels zitten camera’s die hun beeld op de plek van de binnenspiegel laten zien. De achterpassagiers hebben een eigen lcd-scherm met touch screen bediening.

De auto ziet er in het algemeen wat gewaagder uit dan de Legacys die hem voor zijn gegaan. Wellicht hoopt Subaru zijn bijzondere techniek voortaan ook in een wat bijzonderder jasje te steken.