Al eerder liet Dodge deze EV zien. Dat was een omgemerkte Lotus Europa. Maar Dodge is verder gegaan met de ontwikkeling van het model, en die gaat er steeds meer als een Dodge uitzien.

Deze Dodge EV is een geheel elektrische auto, dus ook een hulpmotor voor als de stroom op is, heeft hij niet. Daarmee is de uitstoot van de auto geheel emissievrij. De elektromotor kan 268 pk opwekken en brengt de Dodge 240 tot 320 kilometer ver.

Deze EV hebben we al eerder gezien, maar op de autoshow in Detroit staat deze verbeterde versie. Dodge heeft over deze Lotus Europa zijn eigen designsausje gegoten. Voornamelijk de Crosshair-grille springt in het oog. Dodge doopt ‘m meteen maar om tot Circuit EV. Met een acceleratie van 0 naar 100 km/u in minder dan vijf seconden en een topsnelheid van bijna 200 km/u, zou hij daar zeker geen gek figuur slaan.

Deze Dodge is nog een concept car, maar het Chrysler-conern, waartoe ook die merk behoort, lijkt de elektrische auto als product van de toekomst te hebben gekozen. Sta dus niet verbaasd als de Amerikanen straks met een dagelijks bruikbare elektrische sportauto op de proppen komen, want deze EV staat al met een been in de showroom.