AMSTERDAM - Het licht brandt nog bij het noodlijdende Chrysler-concern. Voor de autoshow in Detroit is deze Jeep Patriot Electric Vehicle ontwikkeld. Dat is een nieuw lid van de inmiddels flink uitdijende EV-familie van het Chrysler concern.

Chrysler ziet in elektrische auto’s de toekomst. Het nieuwste bewijs daarvan is deze Jeep Patriot EV. Die kan veertig mijl afleggen op alleen elektrokracht. Daarvoor zorgt een lithium ion-accu. Daarna springt een kleine verbrandingsmotor bij die actieradius tot 400 mijl kan verhogen. Daarmee gebruikt hij het zelfde principe als de Chevrolet Volt.

Uiteindelijk heeft de Patriot met al zijn techniek 150 kW aan kracht aan boord; daarvan is 45 kW altijd afkomstig uit de elektromotor. Jeep claimt voor de Patriot een sprinttijd van 0 naar 100 km/u in ongeveer 8 seconden.

De Patriot is een nieuwe loot aan de stam van de familie elektrische auto’s die het Chrysler concern de afgelopen tijd in rap tempo heeft gepresenteerd. Eerder kwamen we al eens een elektrische Jeep Wrangler en Chrysler Voyager tegen.

Ook is er de Dodge EV. Dat is en vreemde eend in de bijt, want het is niet meer dan een van Dodge-logo’s voorziene Lotus Europa. Drie keer raden dus, waar Chrysler zijn elektro-knowhow vandaan haalt.