Tijdens een sneeuwstorm in Massachusetts heeft een Prius-eigenaar drie dagen lang zijn Prius gebruikt als noodaggregaat voor de stroomvoorziening van zijn huis.

In Harvard te Massachusetts hebben de huizen onlangs enige tijd door sneeuwstorm zonder stroom gezeten. De lokale krant daar, brengt het nieuws over John Sweeny, die gedurende drie dagen stroom voor zijn huis trok uit zijn Toyota Prius,

Het kostte hem tijdens de ijzige dagen volgens de krant ongeveer twintig liter brandstof om zijn fornuis, verlichting, televisie, koelkast en vriezer(!) aan de gang te houden.

“Toen het er naar uit zag dat we een tijdje zonder stroom zouden zitten, heb ik een omvormer gebruikt om de stroomvoorziening van de Prius geschikt te maken voor het huis,” vertelt Sweeny. Elke halfuur sloeg de verbrandingsmotor van zijn Toyota aan om de accu’s in de auto op te laden.

Toyota weet niet of ze moeten lachen of schrikken van dit gebruik van de Prius. “Het is in elk geval niet waar de auto voor is bedoeld,” reageren ze.