Daar hebben we de jongens van Hennessey weer! Na monsterlijk getunede Gallardo’s en Ford GT’s is het nu tijd voor een anabolenkuur voor de nieuwe Camaro.

Hennessey is nooit kinderachtig met pk’s en ook deze Camaro is daarop geen uitzondering. De tuner lepelt namelijk de V8 uit de Corvette ZR1 in het vooronder van de Camaro SS. Daar blijft het niet bij, want de Amerikaanse tuner voert het blok op naar 705 pk, 58 pk meer dan de Corvette ZR1 te bieden heeft. Het maximumkoppel bedraagt maar liefst 973 Nm.

Gelukkig blijft het niet bij extra vermogen, Hennessey past de rest van de auto aan om de boel in het gareel te houden. Zo zijn er keramische remmen met een diameter van 15 inch, een aangepast onderstel, HRE lichtmetaal en Michelin PS2 banden. Voor de poseurs is er een speciale bodykit, bestaande uit koolstofvezel spoilerwerk voor extra neerwaartse druk, ‘verborgen’ koplampen en een aluminium grille.

In de Verenigde Staten kost de auto 109.500 dollar. Dat is inclusief een eendaagse rijcursus. Geen overbodige luxe met zoveel vermogen op de achterwielen. Nederland moet nog wachten op de Camaro: de importeur verwacht de auto niet voor 2010.