Aan het einde van dit jaar verwachten we de nieuwe Opel Astra. Daar moeten we dus nog even op wachten. Op een Portugees autoforum vonden we al dit plaatje van het nieuwe model dat door iemand in het geniep tijdens een voorpresentatie is gemaakt.

Dit is een eerste glimp van de Opel Astra zoals die nog voor 2010 op de markt moet komen. We hebben al eens wat spionageplaatjes in de papieren AutoWeek laten zien en er was al eens een schets die Opel zelf vrijgaf, maar het blijkt dat de Astra nog meer op de Insignia gaat lijken, als we al vermoedden.

Turbotechniek

De nieuwe Astra moet Opel een flinke stap vooruit brengen. Voor het eerst doet het merk helemaal mee met moderne compacte turbotechniek.

Niet alleen zal de 1,6-liter turbo ruim verkrijgbaar zijn, ook de 1,4-liter met vermogens van 120 tot 140 pk en koppels van 175 of 200 Nm doet eindelijk zijn intrede. In 2010 verwachten we een hybride.

Strijd

Van Opel verwachten we dit jaar niet alleen de Astra in het compacte segment. Ook de helemaal nieuwe Meriva staat rond de herfst klaar.

De Astra verwachten we pas in december van dit jaar om de strijd aan te gaan met de Golf VI en de Mégane III, om maar eens wat nieuwe tegenstrevers te noemen.