Het Zwitserse Protoscar laat op de komende Autosalon van Genève deze volledig elektrische Lampo zien. Het is een showauto die met zijn twee elektromotoren bij elkaar 268 pk levert.

De Protoscar Lampo heeft in de neus en kont van de auto een elektromotor liggen. Die leveren met z’n tweeën 268 pk en een maximale trekkracht van 440 Nm. Het lithium ion-batterijenpakket heeft een capaciteit van 35 kWh en geeft de auto een actieradius van tweehonderd kilometer. De Lampo kan in elk standaard Europees stopcontact worden opgeladen.

Bij de auto hoort een los zonnepaneel dat 18.000 kWh stroom per jaar kan produceren. Dat is genoeg energie om 50.000 Lampo-kilometers per jaar mogelijk te maken. Daarmee wordt volgens de makers twaalf ton CO2 per jaar bespaard. Het zonnepaneel kan overal worden geplaatst waar veel zonneschijn is. Het paneel voor deze Lampo hebben de Zwitsers geplant in Toscane. De energie die het opwekt, gaat het gewone lokale stroomnet in en komt dus niet direct ten goede aan de auto.

Protoscar werkt als sinds 1985 aan raceauto’s die rijden op elektriek en zonnekracht. Inmiddels doet het bedrijf zaken met onder meer Daimler, General Motors, Nissan en Rinspeed. Dit showmodel moet nieuwe klanten overtuigen van de kennis van Protoscar, waar veertien specialisten werken. De Lampo is een rijdende showauto die in mei bijvoorbeeld meedoet aan de EVS-24 rally voor schone auto’s tussen Oslo en Stavanger.