Liefhebbers van Renaults RS-modellen kunnen opgelucht ademhalen: er komt ook weer een snelle versie van de nieuwe Mégane.

Dat meldt Autocar. De RS komt alleen als driedeurs, een vijfdeurs hatchback is ook overwogen maar uiteindelijk geschrapt. De nieuwe Mégane RS krijgt een vermogen van 250 pk, dat zoals altijd naar de voorwielen gaat. Een sperdifferentieel moet dit geweld in goede banen leiden. De auto onderscheidt zich door een geheel andere neus, die verwantschap vertoont met de Mégane Trophy raceauto die het merk ook in Parijs toonde. Een centraal geplaatste uitlaatpijp moet achterliggers wijzen op het prestatiepotentieel van de RS.

Met de driedeurs auto richt Renault zich nadrukkelijk op de Opel Astra OPC en Volkswagen Scirocco. De Scirocco is er nu met maximaal 200 pk, maar eind dit jaar komt de R20T met 270 pk turbomotor. Renault liet ons bij de introductie van de Mégane nog weten dat er intern nog geen besluit was genomen over het al dan niet in productie nemen van een nieuwe RS. Er gingen geruchten over een herintroductie van het Alpine-label, maar het lijkt er sterk op dat Renault voorlopig nog de voorkeur geeft aan het RS van Renault Sport. Het Franse merk onthult de super-Mégane op de Autosalon van Genève.