De Peugeot 206 nog steeds ‘still going strong’ aan de basis van het Peugeot-gamma. In Zuid-Amerika rijdt deze versie met 207 neus rond. Die komt wellicht ook naar Nederland.

De ouwe trouwe 206 begint de Michael Jackson van het Peugeot-programma te worden. Eerder schrokken we ons kapot van de Chinese versie met Citroën-tronie en voor de Zuid-Amerikaanse markt is er deze variant van met 207-neus. Hij heet 207 Compact en maakt misschien wel de oversteek naar Europa. In elk geval is hij aan het einde van maart te zien op de autobeurs in Leipzig. Alle Europese Peugeot-importeurs zijn vervolgens vrij om de 207 Compact in hun assortiment op te nemen. Een komst naar Nederland ‘zou kunnen’, volgens de woordvoerster van de importeur.

Het interieur van deze auto is compleet nieuw en verschilt dus van dat van de 206. Ook het instrumentarium is nieuw en aan de binnenzijde is veel gebruik gemaakt van chromen details. Welke techniek een Europese versie van deze auto gaat gebruiken, is nog niet duidelijk.

De eventuele komst van de 206 met 207-neus betekent overigens niet het einde van de 206 zoals we ‘m tot op de dag van vandaag kennen met z’n originele neus. De prijspakker van het Peugeot-assortiment is te koop voor een bedrag vanaf 10.970 euro voor de driedeurs en 11.470 voor de vijfdeurs.