AMSTERDAM - Fiat voegt een dieselvariant toe aan het programma van de supercompacte Qubo mpv. Ook is de Active-basisuitvoering in Nederland te koop.

Fiat voegt de Qubo 75 pk sterke 1,3-liter Multijet diesel aan het programma toe. Tot nu toe was hij alleen te koop met de 73 pk sterke 1,4-liter benzinemotor. De Qubo diesel verbruikt 4,6 liter brandstof per honderd kilometer en de CO2-uitstoot is 115 gram per kilometer. Daarmee valt hij in de bijtellingsklasse van twintig procent.

Wie serieus wil doorjakkeren, moet een andere auto kiezen, want de Qubo diesel komt niet verder dan 155 km/u. Wel blinkt de Qubo uit door zijn gebruiksgemak. Zo kan het interieur van de 3,96 meter lange mpv-achtige op zestien verschillende manieren worden ingericht.

Tot slot is aan de Qubo-assortiment het Active-uitrustingsniveau toegevoegd. Die is kaler dan de Dynamic, die tot nu toe het programma aanvoerde. Tot de hoogtepunten van de uitrusting op de Active behoren EBD, gordelspanners, en voor- en zijairbags. De Qubo heeft als diesel een prijs vanaf 18.395 euro; de benzineversie is minimaal 14.395 euro.