De roep om meer vermogen wordt nu ook met de Bentley Continental GTC beantwoord. Die is er nu, net als de GT en de Flying Spur, ook als Speed en dat betekent dat hij 610 pk heeft. Tegelijkertijd frist Bentley de Continental GTC-reeks op.

Met de kap dicht haalt de superdikke cabriolet een topsnelheid van 322 km/h, en is het dak open dan haalt de auto nog altijd een haarwortelvernietigende 312.

De W12 twinturbo levert 610 pk en dat is een winst van 60 pk. In 4,8 seconden snelt de auto vanuit stilstand naar 100 km/h, 0-160 doet de GTC Speed in 10,5 tellen. Met 750 Nm zit het ook met de trekkracht van de Speed wel snor.

Een donkerder grille en 20 inch wielen zorgen voor uiterlijk onderscheid. Bentley introduceerde de GT Speed in 2007, vorig jaar zomer kwam daar de Flying Spur Speed bij. Bentley verwacht dat de 610 pk sterke versie in 2009 tweederde van de GTC-verkopen voor z´n rekening neemt.

Keramische remschijven

De wijzigingen van de ´gewone´ Continental GTC bestaan uit een rechter opstaande grille, chromen koplampringen en de stuurbekrachtiging is aangepast. Verder kun je de auto nu ook met adaptieve cruise control krijgen en keramische remschijven.