Bentleys goede voornemen op het groene gebied is het gebruik van biobrandstof. De eerste Bentleys zijn inmiddels omgebouwd en geschikt voor het gebruik van bio-ethanol. Het zijn de twee State Limousines van de Britse koningin.

De twee Bentley State Limousines, die speciaal zijn gebouwd voor het Engelse koningshuis, zijn omgebouwd voor het gebruik van bio-ethanol. Dat meldt de Daily Mail. De Engelse royals doen graag groen en lieten daarom hun auto’s van een nieuwe motor voorzien. De State Limousines zijn tien miljoen pond per stuk waard. Eentje werd in 2002 door Bentley geschonken voor het gouden jubileum van de koningin. Daarmee was de majesteit zo in haar nopjes dat ze Bentley vroeg om er nog een te bouwen, zodat ze er altijd een voorhanden heeft. Daarop werd van een oud prototype nog een State Limousine gemaakt.

Prins Charles is eveneens bezig met biobrandstof. Hij heeft een Aston Martin die rijdt op bio-ethanol die wordt gemaakt uit de overproductie van Engelse wijn. Zijn andere auto’s zijn op brandstof die is gewonnen uit frituurvet.

Later dit jaar worden bio-Bentleys verwacht voor normale stervelingen. Voordeel van de brandstof, naast het milieuvriendelijke karakter, is het hogere octaangetal waardoor met de zelfde krachtbron hogere prestaties kunnen worden geleverd.