De Pininfarina’s verkopen bijna al hun aandelen in het familiebedrijf. Zo moeten de schulden van het bedrijf worden teruggedrongen. Ook stopt het bedrijf met autoproductie.

De familie Pininfarina is bereid het aandeel van 50,6 procent in hun familiebedrijf bijna helemaal te verkopen. Dat meldt persbureau Reuters. De aandelen komen uit de Pincar Holding die wordt beheerd door de familie. Met de verkoop moet de schuld van bijna 600 miljoen euro flink worden verminderd. Om het werkkapitaal voor het nieuwe jaar veilig te stellen, blijft 180 miljoen euro achter bij Pincar.

Aan het einde van de maand moet de verkoop rond zijn. Anders heeft het bedrijf geen kapitaal meer. Aan het einde van november stond de schuld van Pininfarina op 597,7 miljoen euro. De familie blijft in bezit van 4,5 procent van de aandelen.

Vorige week kondigde Pininfarina aan het einde van 2011 te stoppen met het assembleren van modellen voor andere merken. Op het moment worden bij Pininfarina onder meer de Alfa Brera en Spider en de Ford Focus CC gebouwd. De productie daarvan ligt ongeveer op een kwart van de originele planning. Pininfarina wil zich helemaal gaan richten op de productie van elektrische auto’s. In 2010 moet de voorserieproductie starten van de B0, die op de Autosalon van Parijs is gepresenteerd. In 2011 moet de massaproductie starten. De auto is ontwikkeld in samenwerking met het Franse Bollorè.