Uitgekeken op uw M5? Binnenkort is het ook mogelijk om Brits te shoppen, want Jaguar legt de laatste hand aan een XF-R.

Onze spionagefotograaf betrapte de auto tijdens de laatste tests. Jaguar viert met de XF-R min of meer de introductie van een nieuwe V8 met een inhoud van 5,0 liter. Het blok krijgt in de XF-R naar verwachting een vermogen van ongeveer 500 pk, genoeg om de mannen in Duitsland toch behoorlijk te laten zweten. Door het gebruik van moderne technieken als directe brandstofinspuiting zullen de emissies niet veel hoger uitkomen dan die van de 4,2-liter V8 die nu in de XF ligt.

Het is niet heel moeilijk om de XF-R te onderscheiden van de andere modellen. Dik lichtmetaal met een diameter van 20 inch, een kleine achterspoiler en luchtinlaten in de motorkap laten geen misverstand over de intenties van de XF-R bestaan. Ook de voorspoiler krijgt grotere inlaten en wie dan nog niets doorheeft, wordt door vier verchroomde uitlaatpijpen definitief erop gewezen dat dit niet zomaar een XF is.

We verwachten dat Jaguar de XF-R spoedig onthult, waarschijnlijk al op de North American International Auto Show in Detroit. In het voorjaar komt de supersnelle XF dan daadwerkelijk op de markt.