Lotus is al de steun en toeverlaat van veel merken bij het ontwikkelen van elektrische auto’s. Nu komt Lotus ook zelf met een elektro-auto.

Lotus-baas Mike Kimberley zegt in de Financial Times dat we niet verbaasd moeten zijn als we binnenkort een elektrische Lotus zien. “We zijn bezig met het ontwikkelen van de techniek voor die auto.” Al op de Autosalon van Genève krijgen we waarschijnlijk een studiemodel te zien.

De auto is volgens het zelfde concept als de Chevrolet Volt: de auto kan ver komen op elektro-kracht maar heeft ook een benzinemotor voor als de accu’s leeg raken. De Lotus moet volgens Kimberly tot 650 kilometer ver kunnen komen op een tank. Volgens Kimberley wordt samen met een belangrijke autoproducent gewerkt aan die ‘range extender’.

Lotus bouwt jaarlijks 3.000 auto’s. Dit jaar maakt men zich in Hethel op voor de komst van de Evora – de eerste nieuwe Lotus in dertien jaar. Daarnaast wordt 60 miljoen pond geïnvesteerd in nieuwe auto’s met een lage emissie. Lotus maakt voor Tesla de carrosserieën voor hun volledig elektrische Roadster en ook het Chrysler-concern wordt door Lotus geholpen met de ontwikkeling van elektrische auto’s.

De Engelse overheid wil van het land het Europese voorbeeld maken voor groen autorijden. Vandaar dat Lotus wordt geholpen met subsidies voor het nieuwe model. Ook probeert de Britse politiek de productie van de Chevrolet Volt naar hun land te halen.