Dit is de volledig nieuwe Cadillac SRX, het nieuwste product van het geplaagde General Motors. Het is de eerste voorbode van de ‘groene’ weg die GM gaat inslaan. Deze Cadillac heeft namelijk direct ingespoten benzinemotoren.

De nieuwe Cadillac SRX wordt in het vierde kwartaal in de Europese showrooms verwacht. Hij wordt onthuld op de autoshow in Detroit. Later krijgt deze in Mexico geproduceerde auto ook een zustermodel in de vorm van de Saab 9-4X.

Cadillac levert de nieuwe SRX voorlopig met twee motoren: de eerste is een 3,0-liter V6 met directe brandstofinjectie die 248 pk en maximaal 300 Nm koppel levert en eveneens op E85 kan rijden. De andere motor is de 2,8-liter turbo met 286 pk en een maximaal koppel van 400 Nm. Beide motoren zijn gekoppeld aan een zestraps automaat. Cadillac claimt dat door de directe injectie-techniek de motoren 25 procent minder brandstof verbruiken. De exacte verbruiksgegevens zijn er echter nog niet: er wordt nog druk met de nieuwe SRX getest.

De nieuwe SRX staat standaard op 18 inch wielen; 20 inch is een optie. Het eLSD is een nieuw tractie controle-systeem dat desgewenst honderd procent van de trekkracht naar één wiel kan sturen zodat altijd genoeg grip voorhanden is. Tot de luxigheden aan boord behoren instaplijsten met een verlicht Cadillac-logo.

Verder meldt Cadillac dat voor het nieuwe model speciale aandacht is besteed aan de Europese voetgangerstest EuroNCAP. Bovendien is er een voorbumper die beter botst met andere autobumpers.