In 2003 zagen we al de door de Japanner Hiroshi Shimizu ontwikkelde Eliica met elektromotoren in alle acht zijn wielen. Nu zoekt hij sponsors om de auto in serieproductie te nemen.

Hiroshi Schimizu timmert al twintig jaar aan de weg met elektrische auto’s. In 2003 kwam hij met deze Eliica (Electric Lithium-Ion Car). Daarvan bestaan inmiddels twee prototypes. De achtwieler heeft achter al zijn wielen een elektromotor van elk 80 pk.

Hij wordt aangedreven door lithium ion-batterijen. Met die techniek haalt hij 370 km/u, gaat hij in minder dan vier seconden van 0 naar 100 km/u en heeft hij een actieradius van 320 kilometer.

Het team van Dr. Shimizo is op zoek naar sponsors om tweehonderd van deze achtwielers te gaan bouwen. De prijs van een Eliica wordt zo’n 30 miljoen yen; dat staat gelijk aan zo’n 2,3 miljoen euro.

Er wordt vooral gehoopt op de interesse van de Japanse overheid, nu de ontwikkeling van elektrische auto’s zo in de schijnwerpers staat. Ook willen de mensen achter Eliica het geld aanwenden om een snelheidsrecord neer te zetten: de auto moet 400 km/u halen.