Ford begint 2009 bruut. De Shelby GT500 van de vernieuwde Mustang is klaar. De machtige machine levert flink wat extra vermogen, de V8 compressor komt tot 540 pk.

Met een aangepast uiterlijk, een verbeterde versnellingsbak en flink meer vermogen kan de Shelby GT500 de strijd aan met de Chevrolet Camaro, die tegelijkertijd in de showrooms verschijnt.

De V8 compressor levert maar tien pk minder dan in de Ford GT, in de vorige Shelby GT500 kwam de motor tot 500 pk. Op diverse punten is de Shelby GT500 verbeterd. Zo zijn de koppelingsplaten van de handgeschakelde zesbak sterker en de overbrengingen van de hoogste twee versnellingen aangepast.

De motor levert 700 Nm aan koppel en de geluidsengineers hebben zich nog eens over de klanken van de supercharged achtpitter gebogen. En natuurlijk is ook het onderstel verbeterd, hetzelfde geldt voor het uiterlijk. Dat oogt weer lekker dik, met witte strepen over de motorkap en het dak.

De coupé staat op 19 inch wielen, voor de cabrio vindt Ford 18 inch groot genoeg. In het interieur zorgt het Ambient Lightning System voor verschillende sferen, de bestuurder kan kiezen uit zeven kleuren, en bijvoorbeeld ook verschillende instrumenten anders laten aanlichten wat voor een bonte kleurenmix kan zorgen. De Shelby GT500 wordt in de Ford-fabriek in Flat Rock Michigan geproduceerd, in de lente worden de eerste exemplaren afgeleverd.