Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft zes miljard dollar geïnvesteerd in GMAC, onderdeel van General Motors en verstrekker van krediet aan autokopers. Daarmee is het onder meer mogelijk enkele modellen met een rentevrije lening te financieren.

De Amerikaanse overheid heeft zes miljard dollar in financieringsmaatschappij GMAC. Dit bedrijf is onderdeel van General Motors en zorgt er voor dat kopers kredieten kunnen afsluiten. GM heeft 49 procent van GMAC in handen. Investeringsmaatschappij Cerberus, de eigenaar van Chrysler, de overige 51 procent.

Sinds de start van de kredietcrisis heeft het bedrijf de helft minder leningen uitgeschreven. Na de geldinjectie is het weer mogelijk om mensen met een lagere kredietscore een lening te laten afsluiten. Zonder de hulp zou GMAC ten dode zijn opgeschreven en dat zou een flinke klap opleveren voor de dealer en natuurlijk de autofabrikant zelf. Vorig jaar sloten 15 miljoen autokopers een lening af via GMAC.

General Motors heeft als eerste daad na de kapitaalinjectie een renteloze lening in het leven geroepen voor de Chevrolet Trailblazer, GMC Envoy en de Saab 9-7X. Daarvan is inmiddels de productie gestopt en moeten de voorraden nog worden weggewerkt. Ook kopers van een Saab 9-3 of 9-5 kunnen een renteloze lening afsluiten.

Marketingchef LaNeve geeft tot slot aan dat GM het in december beter heeft gedaan dan de concurrentie maar dat de verkopen nog flink onder het niveau van 2007 liggen.