In maart maakt General Motors een definitieve beslissing over Saab. Dan wordt het merk verkocht, of gaat de stekker er uit.

De lening van de Amerikaanse overheid voor General Motors betekent dat de autogigant snel zijn zaakjes op orde moet maken. Als dat niet het geval is, moet de lening weer worden terugbetaald. Daarom worden er op het moment harde beslissingen gemaakt. Voor het immer kwakkelende Saab, nadert bijltjesdag. Dat meldt het Amerikaanse Leftlane News.

GM’s marketingchef mark LaNeve heeeft gezegd dat er in maart ‘belangrijk nieuws’ komt over de verkoop van Saab en Hummer. Beide merken zijn door GM voor verkoop in de etalage gezet. Volgens het Deense Børsen betekent dit nieuws dat Saab uiterlijk in maart moet zijn verkocht. Anders wordt de stekker er uit getrokken. Voor Hummer is er interesse uit China.

Ondanks de slechte resultaten is Saab belangrijk voor GM. Het merk heeft immers jarenlange ervaring met het ontwikkelen van compacte turbomotoren; en dat is op het moment door de downsize-trend een belangrijke techniek. De door Saab ontwikkelde compacte turbomotoren worden in het hele GM-portfolio gebruikt. GM hoopt dan ook dat die kennis kopers naar Trollhattän zal trekken.