Fiat wil in het nieuwe decennium komen met een budgetmerk, onder meer om Dacia de wind uit de zeilen te nemen. Dat plan begint handjes en voetjes te krijgen.

Fiat bereidt voor de West-Europese markt de komst van een low budget-merk voor. Van de drie modellen komen er twee van de Zuid-Amerikaanse markt. Het zijn de opvolger van de Palio en de Uno, die op de markt op dat continent belangrijke modellen zijn. Voor onze contreien worden ze onder meer opnieuw vormgegeven en ook de techniek wordt aan onze smaak aangepast. De twee modellen worden in 2010 verwacht.

In 2011 moet een derde model komen. Dat wordt naar alle waarschijnlijkheid een aangepaste versie van de 600; een model dat voorheen al te koop is geweest en is vervangen door de Panda en de 500. Hij wordt voorzien van de nieuwe 0,9-liter tweecilinder turbomotor. Het wordt een goedkoop alternatief voor bijvoorbeeld een Toyota iQ of de Smart Fortwo.

Welke merknaam wordt gebruikt voor de budget-Fiats is nog niet bekend. De modellen zullen in Europa worden gemaakt in een fabriek in Polen, Servië of Italië.