Nog een paar dagen en dan barst bij Morgan het eeuwfeest los. “Geen jubileum zonder een nieuw model,” aldus het eerbiedwaardige merk. Vandaar dat de SuperSport driewieler die al eerder in de jaren ’30 het leven zag, opnieuw in productie gaat. Als trapauto dit keer.

In 2009 viert Morgan het honderdjarig bestaan. Op verschillende autobeurzen en klassiekerevenementen staat het merk volgend jaar volop in de schijnwerpers. Ter ere van het jubileum is deze trapauto ontwikkeld. De Morgan Super Sport Junior Pedal Car wordt naast de gewone auto’s in de fabriek in Malvern Link gebouwd. Hij is op tweederde van de schaal als de originele auto en is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van zes tot dertien jaar.

Toch gaat deze trapauto het kinderspeelgoed voorbij. Hij is namelijk helemaal gemaakt volgens de filosofie van Morgan. Dat betekent dat alleen de beste materialen worden gebruikt en er zit een aluminium look-a-like motor in. Van deze bijzondere trapauto wordt vijfhonderd exemplaren gemaakt. Ook steeds nieuwsgieriger naar wat er in dat grote pakket onder de kerstboom zit?