Opel heeft de vanafprijs van de Opel Insignia Sports Tourer bekendgemaakt.

De Opel Insignia Sport Tourer is er vanaf 28.195 euro. Voor dat geld krijgt u een station-Insignia met een 1,6-liter viercilinder benzinemotor, goed voor 115 pk. De auto is per direct te bestellen, maar staat pas in de lente bij de dealers. De Sports Tourer is 4,91 meter lang, de bagageruimte heeft een inhoud van 540 liter.

De goedkoopste Insignia Sports Tourer krijgt standaard Electronic Climate Control (ECC), een CD300 MP3 audiosysteem, cruise control, ESP en traction control mee. De meerprijs ten opzichte van de Sedan bedraagt 1.200 euro. Naast het basismodel Edition zijn er ook een Sport- en een extra luxueuze Cosmo-uitvoering. Speciaal voor de zakelijke markt zijn er de Business- en Executive-uitvoeringen.

Tegelijk met de komst van de Sports Tourer introduceert Opel twee nieuwe motoren voor de Insignia-familie: de 1,6-liter turbobenzinemotor van 180 pk zal vanaf de lente beschikbaar zijn en wordt later in het jaar gevolgd door de nieuw ontwikkelde 2,0-liter BiTurbo-diesel van 190 pk. De in totaal vijf benzinemotoren hebben vermogens van 115 tot 260 pk, terwijl de vier diesels 110 tot 190 pk onder de motorkap hebben.