Dacia voegt dieselmodellen van de Sandero en de Logan MCV toe aan het programma. De prijzen zijn bekend. Ook de Laguna komt met de 1,5-liter dCi.

Omdat de overheid de boetes voor diesels zonder roetfilter heeft geschrapt, is er voor Renault ruimte voor nieuwe dieselmodellen. De Laguna met de 105 pk sterke 1,5 dCi en de Dacia Logan MCV en Sandero met de 70 pk sterke 1,5-liter dCi zijn wél zuinig maar hebben geen roetfilter.

Vanaf het begin van het nieuwe jaar zijn er weer Dacia’s met dieselmotor te koop. De sedan-versie is er ooit al eens geweest met de 70 pk sterke 1,5 dCi, maar die werd te duur door de roetfilter-regels. Ook de MCV is een blauwe maandag met diesel geleverd. Vanaf 1 januari zijn de Sandero en de Logan MCV weer leverbaar met de diesel. Als Ambiance kost de Logan MCV met diesel 15.390 euro en de Lauréate is 16.390 euro. Als zevenzitter zijn die prijzen 16.030 en 17.030 euro. De Sandero kost als diesel 13.595 euro voor de Ambiance-versie. De Lauréate is 14.595 euro. De Sandero krijgt een B-label en de Logan MCV heeft een C-plakkaat.

 

Laguna

De vervallen regels rond het roetfilter maken ook ruimte voor de Laguna met de 105 pk sterke 1,5-liter dCi. Die is in verschillende buitenlanden al leverbaar, maar ging aan de neus van de Nederlandse markt voorbij. Ook daar komt met ingang van het nieuwe jaar verandering in. De prijs van de zuinige Laguna is echter nog niet bekend.