Mercedes-Benz richt volgend jaar bijna alle aandacht op de introductie van de E-klasse in al z’n vormen. Het is logisch dat in de periode daarna ook de auto’s die op de huidige E-klasse gebaseerd zijn profiteren van de nieuwe technologie. Zoals bijvoorbeeld de CLS, zag onze spionagefotograaf.

De volgende generatie CLS komt op het platform van de nieuwe E-klasse te staan. De auto krijgt de beschikking over de motoren uit de E-klasse, inclusief de AMG-krachtbronnen. Ook komt er een CLS 400 BlueHybrid, die z’n lithium-ion-accutechniek deelt met de S 400 BlueHybrid. Die auto komt volgend jaar al op de markt. Mercedes-Benz onthult de nieuwe CLS in 2010.

De CLS is een echte trendsetter gebleken. Sinds z’n komst in 2004 hebben veel zichzelf respecterende luxemerken een dergelijke auto in het gamma opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan de Jaguar XF en Audi, dat binnenkort met de chique A7 komt. Ook in het D-segment is het met name Opel dat met de Insignia goed naar de basisvorm van de Mercedes-Benz heeft gekeken.