Dit is de Mercedes E-klasse!

Mercedes was de afgelopen tijd flink aan het test met de nieuwe E-klasse. We krijgen dan ook talloze mails met spionagefoto’s van onze lezers. Mercedes-Benz wil de auto pas volgend jaar onthullen, maar kunnen ’m nu al aan u laten zien.

De afbeeldingen die u hier ziet belandden namelijk voortijdig op een internetforum. De E-klasse krijgt de beschikking over een flink motorenpalet. De benzinemotoren leveren vermogens tussen de 184 en 544 pk (AMG-versie), de diesels schoppen het tot maximaal 354 pk. De E-familie wordt flink uitgebreid, want naast de obligate Sedan en Estate volgen er ook een Coupé- en Cabrioversie. Die laatste twee volgen samen de CLK op.

Mercedes-Benz onthult de E-klasse op een evenement aan de vooravond van de North American International Auto Show, maar opvallend genoeg staat de auto niet op de autotentoonstelling in Detroit. Het grote publiek kan pas in maart kennismaken met de E-klasse, als Mercedes-Benz de nieuwe auto in Genève toont. Rond mei 2009 staat de nieuwe E in onze showrooms.

Tip de redactie