Kroymans stopt met de import van Cadillac, Corvette en Hummer. Dat heeft Frits Kroymans aan Autotelegraaf gemeld.

General Motors Europe, dat in Zürich gevestigd is, neemt voortaan de import van de drie luxemerken voor z’n rekening. Kroymans kwam tot dit besluit vanwege tegenvallende verkopen. Waarschijnlijk raakt de helft van het personeel in het Cadillac Experience Center in Breukelen z’n baan kwijt. Kroymans blijft wel het onderhoud van de auto’s verzorgen.

Het bedrijf had zich tot doel gesteld om in 2010 20.000 Cadillacs in Europa op kenteken te zetten, maar het werd al snel duidelijk dat zoiets een onhaalbare kaart was. De introductie van de BLS en de nieuwe CTS waren niet genoeg om de verkopen in de goede richting op te stuwen.

Kroymans neemt momenteel ook de import van Saab, Kia, Jaguar, Ssang Yong en Alfa Romeo voor z’n rekening. De verkopen van het Italiaanse merk daalden afgelopen jaar met 40 procent, maar daar is er de Mito die voor het herstel kan zorgen. In 2007 maakte Kroymans nog 14 miljoen euro winst, dit jaar komt het verlies uit op naar schatting 25 miljoen euro. Cadillac Europe B.V. was op het moment van schrijven onbereikbaar voor commentaar.