Een jaar nadat in Japan is gestart met de verkoop van de Nissan GT-R is nu in de fabriek in het Japanse Tochigi de Europese productie van start gegaan.

Voor de Europese markt heeft de GT-R een paar kleine detailwijzigingen ondergaan. De belangrijkste daarvan is dat het vermogen met vijf pk is toegenomen tot 485 pk; de maximale trekkracht van de dubbelgeblazen V6 is nog steeds maximaal 588 Nm. Voor Europa wordt de auto op speciaal voor dit model ontwikkelde Dunlop SP Sport 600 DSST-banden gezet. Daarmee is onder meer al de ‘Time-Attack’ op de Nürburgring gereden.

De GT-R staat in de standaard- en Premium-uitvoering op nieuwe donkergrijze zevenspaaks Rays wielen. Bij de Black Edition zijn ze zwart. Als nieuwe exterieurkleur is voor de Europese markt Brilliant White toegevoegd.

In Europa zijn al 2.500 bestellingen geplaatst. De Nederlandse prijs ligt op 111.000 euro, al kan die door de nieuwe belastingregelingen in 2009 weer veranderen. “De klanten die voor dit bedrag op hun GT-R hebben ingetekend, krijgen ‘m in elk geval voor die prijs,” vertelt de Nederlandse woordvoerder van Nissan. In maart worden de eerste exemplaren in Nederland verwacht. Volgend jaar komen in elk geval 28 exemplaren naar Nederland. Wie nu bestelt, krijgt zijn auto echter pas in 2010, al hangt dat ook van de uitvoering af, want sommige daarvan kunnen nog in 2009 worden geleverd.

Nissan-dealer Visscher in Amsterdam is het enige Nissan High Performance Center in Nederland en daarmee de enige die deze auto gaat verhandelen.