De elektrische Mindset, het geesteskind van ex-Volkswagen-ontwerper Murat Günak, maakt zijn eerste testritten. Eind 2009 moet de auto in de verkoop gaan.

De Mindset maakt zijn eerste kilometers. In december van 2009 moet deze milieu-auto in productie gaat. Hij is voorzien van een elektromotor die ‘m honderd kilometer ver brengt. aarna springt een 24 pk sterke tweecilinder dieselmotor bij om de elektromotor te voeden. In totaal komt de plug in-hyrbide achthonderd kilometer ver. In totaal heeft hij 95 pk en weegt hij achthonderd kilo. De Mindset moet de eerste Europese auto voor dagelijks gebruik zijn, die vanaf het begin als elektrische auto is ontwikkeld.

“Pas achttien maanden na de start van het project, kunnen we het productierijpe exemplaar al laten zien,” vertelt Lorenzo Schmidt, medewerker van Mindset. Het rijdbare prototype is gebouwd door het Franse Heuliez, dat zich specialiseert in dit soort klussen. Op het moment wordt gewerkt aan de onderhouds- en onderdelenvoorzienig voor Mindset-rijders in Duitsland en zijn buurlanden.