Het jaar 2009 zou in Engeland het jaar van de terugkomst van Lancia moeten zijn. Door de economische crisis is de herlancering van het merk tot nader order uitgesteld.

Vijftien jaar geleden vertrok Lancia wegens gebrek aan succes van de Engelse markt. Het was niet langer lucratief om rechtsgestuurde auto’s te bouwen. De komst van de Delta moest de terugkeer van Lancia worden. In zomer van 2009 stond de herlancering in Engeland gepland. Door de economische crisis is dat nu tot nader order uitgesteld.

Volgens de Engelse pers vindt Lancia de nieuwe Delta ‘de verkeerde auto in de verkeerde tijd’ om nu in Groot-Brittannië op de markt te brengen. Er is geen nieuw plan gemaakt om het merk opnieuw op de markt te brengen. Wellicht wachten de Italianen op de komst van de nieuwe Ypsilon in 2010. Dan heeft Lancia een wat ‘groener’ aanbod. Lancia zegt daarop dat ‘alles mogelijk is’.

Dealers die waren geselecteerd om Lancia te verkopen en daaraan al geld hadden uitgegeven, krijgen hun investering terug.