Op basis van de volgende generatie Mercedes A-klasse komt ook een roadster. Een voorproef daarvan zien we komende januari op de autoshow in Detroit.

In 2012 verwachten we de nieuwe generatie van de Mercedes A- en B-klasse. Die gaan voor het eerst ook op export naar Amerika. Op basis daarvan verschijnt ook een roadster. Volgende maand toont Mercedes daarvoor een concept car in Detroit. Het merk heeft al eens eerder met de gedachte voor een compacte roadster gespeeld. Daaruit kwam in 2000 deze SLA concept car voort.

Als de nieuwe kleine Mercedes sportauto arriveert, is hij niet meer alleen in zijn segment. Bijna vanzelfsprekend plant aartsrivaal BMW ook een kleine sportauto op basis van de volgende 1-serie. En ook Alfa Romeo heeft beloofd in één van de komende jaren de Duetto nieuw leven in te blazen. Verder speelt ook Abarth met het idee van een kleine roadster en zou Renault markt zien voor een nieuwe Alpine. Verder heeft Subaru bevestigd dat hun kleine sportauto vanaf 2011 in Europa wordt geleverd.