Je kan je afvragen wat een mastodont als de Mercedes GL in deze tijden nog voor overlevingskansen heeft. Dat weerhoudt Mercedes er niet van de auto binnenkort te gaan faceliften. Dit zijn de eerste plaatjes van de herziene versie.

Onze spionagefotografen zijn in de winter in hun element. Dan trekken de autotesters naar het hoge noorden voor koudetests van de nieuwste modellen. De fotografen staan dagelijks te vernikkelen om ze vast te leggen. Deze licht gewijzigde Mercedes-Benz GL-klasse is de eerste die ze voor hun lens kregen.

De wijzigingen aan het uiterlijk van het model zijn minimaal. De bumpers zijn in elk geval opnieuw ontworpen en de bijna verplichte LED dagrijverlichting is ook aanwezig. De achterbumper is eveneens nieuw, net als de vormgeving van de uitlaten. De achterlichten worden eveneens voorzien van LED-techniek.

Het motorenaanbod blijft het zelfde. Wel worden de krachtbronnen van Mercedes’ grootste aangepast aan de eisen van de tijd:  de CO2-uitstoot wordt wat minder en het verbruik gereduceerd.