Hyundai onthulde ‘m al in augustus, maar het bleef de afgelopen tijd stil rond de Hyundai iX55. Niet zonder reden, blijkt nu. De importeur heeft de plannen om de SUV naar Nederland te halen in de ijskast gezet.

De reden hiervoor is dat de iX55 alleen met een dieselmotor zonder roetfilter op de markt komt. Hierdoor kan de importeur de auto niet concurrerend genoeg in de markt zetten. Mocht het merk de SUV toch met een roetfilter in het gamma opnemen, dan heroverweegt de Nederlandse importeur het besluit.

De iX55 lijkt sterk op de Hyundai Veracruz, die al een tijdje leverbaar is in de Verenigde Staten. De SUV krijgt een gloednieuwe 3,0-liter turbodiesel aan boord met meer dan 200 pk. Hyundai koppelt de dieselmotor aan een zestraps automaat.

Om de voor de Amerikaanse markt ontwikkelde Veracruz voor Europa geschikt te maken, heeft Hyundai de rijeigenschappen aangescherpt en lichte uiterlijke wijzigingen ten opzichte van de Veracruz doorgevoerd. De iX55 gaat in andere Europese landen concurreren met Mercedes M-klasse, BMW X5 en Range Rover, aldus Hyundai.