Er is weer eens iemand die z’n baan op het spel gezet heeft om een spionagefoto te maken, maar natuurlijk geen klachten van onze kant. Wij kunnen u namelijk de nieuwe BMW Z4 ’naakt’ laten zien!

Dit alles dankzij een bezoeker van de site Zpost.com. Hij heeft deze foto genomen in een BMW-dealer, waar de Hollywood-film Solitary Man (met onder meer Michael Douglas) wordt opgenomen.

Motorisch gezien gaat er het nodige veranderen: zo komt er zeer waarschijnlijk een diesel, die het de Audi TT TDI moeilijk moet gaan maken. Verder brengt BMW de 3,0-liter twinturbomotor naar de Z4. De 3,2-liter zescilinder uit de Z4 M verdwijnt uit de roadster. In plaats daarvan krijgt de Z4 M de 4,0-liter V8 uit de BMW M3 aan boord. Die topversie komt pas in het volgende decennium. Op foto 2 ziet u een foto van het dashboard zoals een lezer ons die onlangs toestuurde.

BMW onthult de Z4 op de North American International Auto Show in Detroit. In de loop van 2009 komt de roadster van BMW dan daadwerkelijk op de markt.