Na Ford heeft ook General Motors de officiële plannen voor de komende jaren bekendgemaakt. General Motors gaat nog een stuk verder dan Ford, vooral als het op de merkenportefeuille aankomt. De automobielgigant geeft nu toe dat Saab daadwerkelijk in de etalage staat.

Dat meldt Automotive News. General Motors gaat zich richten op de ‘essentiële merken’: Chevrolet, Cadillac GMC en Buick. GM-president Fritz Henderson meldt dat Pontiac krimpt tot een nichemerk. Verder geeft Henderson toe dat Saab te koop staat. De GM-president wil de verkoop zo snel mogelijk afhandelen en meldt dat er ‘diverse geïnteresseerden’ zijn.

Ook Saturn wordt verkocht of zelfs opgeheven. Het aantal Amerikaanse dealers daalt van 6.450 naar 4.700 stuks. Het aantal modellen in de portefeuille van GM moet dalen van 63 naar ongeveer 40. General Motors zegt voor het einde van dit jaar een overheidslening van vier miljard dollar nodig te hebben om te overleven. Henderson wilde tijdens de persconferentie niet zeggen wat er gebeurt als de Amerikaanse overheid weigert aan dit verzoek te voldoen. In totaal vraagt GM de overheid om 18 miljard dollar.