Eindelijk eens goed nieuws uit de Amerikaanse auto-industrie. Fisker Automotive heeft bevestigd dat de productieversie hun plug in-hybride Karma werkelijk over enige weken op de autoshow in Detroit staat.

“Alleen de zijspiegels zijn echt veranderd ten opzichte van de concept car. Verder zijn er alleen maar marginale wijzigingen” zegt Fisker over de productieversie van de Karma. Die plug in-hybride kan ‘aan het stopcontact’ worden opgeladen en de eerste exemplaren worden volgens schema in november 2009 uitgeleverd. De productie voor 2010 is al uitverkocht. We krijgen de auto voor het eerst te zien op de autoshow in Detroit die start op 11 januari.

De revolutionaire Karma heeft een carrosserie die is gemaakt uit aluminium en composietmateriaal. De auto staat op een aluminium space frame, dus hij belooft een lichte bouw. De grille is wat groter dan bij de concept car en dat geldt ook voor de luchtuitlaten aan de zijkant. Dat is gedaan om de benzinemotor beter te kunnen koelen.

De Karma heeft een van GM afkomstige 260 pk sterke 2,0-liter turbomotor aan boord. Die is gekoppeld aan een lithium ion-accu diie 22,6 kWu levert. Samen leveren de krachtbronnen 408 pk. Daarmee kan de Karma in 5,8 seconden van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid ligt op zo’n 200 km/u. De Fisker kan tachtig kilometer afleggen op louter elektrokracht en de auto kan in theorie 2,35 liter op 100 kilometer verbruiken; dat staat gelijk aan 1:42,5.