De Volkswagen Scirocco heeft momenteel de beschikking over maximaal 200 pk en stiekem hopen de liefhebbers op een flinke schep meer. Volkswagen bedient ons volgend jaar op onze wenken en we kunnen in Bologna alvast zien hoe die krachtigste Scirocco er ongeveer uit komt te zien.

De Scirocco Studie R is dus de voorbode van het nieuwe topmodel, dat volgens de geruchtenmachine R20T gaat heten. Onder de kap ligt de 2,0-liter turbomotor uit de Audi S3. In de Audi levert de motor 265 pk, in de Studie R bedraagt het vermogen 270 pk.

De Studie R heeft een zestraps DSG-bak aan boord, die de kracht naar alle vier de wielen stuurt. Verder onderscheidt de concept-car zich met een verbeterd remsysteem, instelbare dempers en een uitlaatsysteem met een extra diepe brom.

Volkswagen heeft voor het uiterlijk inspiratie opgedaan bij de Scirocco GT24 racer. Zo zijn er een aangepaste voor- en achterbumper, een diffusor en een flinke taartschep achterop. Led-dagrijverlichting, rode buitenspiegelkappen en speciale stickers maken het plaatje compleet.

We verwachten de productieversie van deze Scirocco Studie R eind 2009 in de showrooms. Ook van de Golf komt een R20T-versie, die eveneens de 270 pk sterke viercilinder onder de kap krijgt.