Volkswagen pakt na drieëneenhalf jaar de Golf Plus aan. Het uiterlijk wordt gewijzigd en daarmee hebben de ontwerpers de sporen van de nieuwe Golf VI gevolgd.

Sinds de komst van de Golf Plus zijn meer dan 500.000 exemplaren gemaakt. De Plus onderscheidt zich ten opzichte van een normale Golf door zijn hogere bouw en zitpositie. Ook moet hij meer ruimte bieden. Op het technische vlak verandert er bij deze herziene versie niet veel. De basis daarvoor is nog steeds de Golf V, net als bij de Golf VI trouwens. Op de autoshow in Bologna, die deze week van start gaat, is hij voor het eerst te zien. Vanaf maart staat hij in de showrooms.

Aan de voorzijde heeft de Golf Plus de grootste wijzigingen ondergaan. Hij heeft het zelfde gezicht gekregen als de Golf VI. Aan de achterzijde is er een nieuwe bumper die helemaal in carrosseriekleur is uitgevoerd. Delen van de achterlichten hebben nieuwe kleuren gekregen.  Ook de dakrails zijn opnieuw op de tekentafel gegaan. Verder zijn er een boel detailwijzigingen zoals nieuwe stalen en lichtmetalen wielen en bekledingstoffen in het interieur. Daar is ook het instrumentenpaneel, het stuurwiel en de klimaatcontrole afgestemd op de nieuwe generatie Golf. Tevens is voor het eerst op de Golf Plus onder meer het Park Assist leverbaar, waarmee de auto deels zelf kan inparkeren.

Het assortiment dieselmotoren wordt ook vernieuwd. Voortaan zijn er alleen nog common rails met vermogens van 90, 105, 100 en 140 pk. De klassieke automaat wordt in de nieuwe generatie Golf Plus met pensioen gestuurd. Daarvoor komt de DSG-transmissie in de plaats.