Mercedes-Benz doet niet meer zo geheimzinnig over de verschillende versies van de E-klasse die volgend jaar op de markt komen. Na licht gecamoufleerde AMG-modellen, de Coupe en de Cabrio is het nu dan tijd voor de Estate.

We zien minder camouflage dan voorheen, waardoor nu ook duidelijk is wat voor vorm de achterlichten precies krijgen. Het motorenpalet van de E-klasse Estate is gelijk aan dat van de Sedan, inclusief de AMG-versie.

Er komt een flink aantal motoren naar de nieuwe E. Allereerst zijn er benzinemotoren met een vermogen van 184 pk tot en met 544 pk. Daarnaast komen er diesels met vermogens van 136 tot 354 (!) pk. Als de Mercedes in 2009 op de markt komt, heeft hij enige tijd het rijk alleen. De nieuwe generaties van de concurrenten komen namelijk pas eind 2009 (BMW 5-serie) en in 2010 (Audi A6).

Dat betekent vermogens van 184 tot 354 pk. Ook staat er een hybride E op stapel, die profiteert van de lithium-ion accutechniek. Voor de dieselaars is er onder andere de 2,2-liter viercilinder met 204 pk en 500 Nm.

Mercedes onthult de E-klasse Estate waarschijnlijk op de IAA in Frankfurt, die in september 2009 wordt georganiseerd.