In Australië gaat de autoshow in Brisbane niet door omdat te veel fabrikanten hebben afgezegd. De show stond gepland voor februari van het nieuwe jaar, maar is nu uitgesteld tot 2010.

De organisatie van de Brisbane International Auto Show heeft aangekondigd dat het evenement in 2009 niet doorgaat. Te veel fabrikanten hebben afgezegd. Toyota en Volkswagen twijfelden sterk maar Lamborghini, Lexus en Mercedes hadden al definitief afgezegd. De deelname van General Motors-dochter en Australiës nationale merk Holden stond eveneens op losse schroeven.

De financiële moeilijkheden bij de fabrikanten zijn de oorzaak van de afzeggingen. Ook de organisatie van de AutoRAI, die voor komende april staat gepland, kampt met afzeggingen en krappe budgetten. “Alle autofabrikanten hebben in hun thuisland een hoofdkantoor dat op de portemonnee let. Hier hebben we daar weinig controle over,” aldus Chris Beecham, woordvoerder van de Australische beurs. En die woorden zijn natuurlijk ook onverkort van toepassing op de Nederlandse situatie.