Dat er in deze tijd behoorlijk gestunt wordt met auto´s is niets nieuws, maar er is een actie in dealerland die eruit springt. Bij Renault-dealer Jongerius krijgt de koper van een Espace uit voorraad er een gratis Twingo bij.

Automotive-online meldt dat de dealer met vestigingen in Woerden, IJsselstein en Krimpen aan de Ijssel een Twingo 1.2 Authentique cadeau doet bij een aanschaf van een nieuwe Espace. Voorwaarde is wel dat de MPV nog dit jaar op kenteken gaat, de Twingo mag in 2009 op kenteken. Hans Jongerius heeft het idee een tweede auto weg te geven bij aanschaf van een nieuwe auto van het Belgische Cardoen dat vorige week met een dergelijke actie startte. "We moeten gewoon schakelen op de marktomstandigheden. Op deze manier maken we gebruik van de mogelijkheden om bepaalde targets veilig te stellen", vertelt Jongerius aan het vakblad Automotive.

Dat Renault moeite heeft om Espaces te slijten blijkt in Frankrijk. Daar is onlangs het gamma opgewaardeerd met betere uitrustingen. In Nederland wijzigt er overigens niets voor de grote MPV.