De nood is hoog bij General Motors. Na logische stappen als aandelenverkoop en ontslagen gaat de autogigant nu rigoureuzer te werk. Om weer wat miljoenen bijeen te sprokkelen, gaan zelfs de kantoren in de verkoop.

Dat meldt de website van Financial Times. Hoe erg de situatie is, blijkt wel uit het feit dat General Motors zelfs het Renaissance Center, z’n prestigieuze hoofdkwartier in Detroit, wil verkopen. Het gebouw is ongeveer een half miljard dollar waard. Na een eventuele verkoop zou GM dan de huidige kantoorruimte willen huren.

De verkoop van het Europese vastgoed en inboedel moet ongeveer 200 miljoen euro opleveren. Dat is nog maar een begin, want in totaal wil het management van GM voor 4 miljard dollar bezuinigen om de bodem van de schatkist dit jaar uit zicht te houden.

Ook de verkoop van productiefaciliteiten moet het nodige geld opleveren. Hummer, een transmissiefabriek in Straatsburg en onderdelenfabrikant AC Delco staan officieel in de etalage. Volgens de geruchtenmachine zou General Motors ook maar wat graag onderhandelen over de verkoop van Saab, Pontiac en Saturn.