Het is vaste prik dat Volkswagen een paar nieuwtjes meeneemt naar Essen. Dit jaar zijn het de Eos White Night en de Scirocco Collectors Edition.

De Eos White Night onderscheidt zich door een overal terugkerend zwart-wit contrast. De carrosserie krijgt de kleur ‘Candy White’ mee, terwijl de grille en buitenspiegelkappen juist in de kleur ‘Deep Black Perleffekt’ zijn gelakt. In het interieur zet Volkswagen het thema voort met zwart nappaleder in combinatie met witte sierlijsten. De Eos White Night heeft de beschikking over de bekende 3,2-liter V6 motor met 250 pk.

Het zwart-witte thema is ook het uitgangspunt bij het interieur van de speciale Scirocco. Let vooral op de kleur ‘Berry White’ voor de sierlijsten, middenarmsteun en stoelzittingen. Voor het exterieur gebruikt het merk ‘Onyx White’ lak en gepolijst, 19 inch ‘Lugano’ lichtmetaal. Volkswagen bouwt de Scirocco Collectors Edition in een oplage van honderd exemplaren. Kopers krijgen -om dit gevoel van exclusiviteit te versterken- een speciale oorkonde. De productie start begin 2009.

Tenslotte toont Volkswagen op z’n stand ook nog een rode Golf GTI, maar dit is net als in Parijs nog een concept-car. We kunnen nu alleen nog twee schetsen tonen, later vandaag hebben we hopelijk ook foto’s.