Vandaag is de persdag van de Essen Motor Show, het jaarlijkse tuningswalhalla in het Ruhrgebied. U kunt vandaag dus weer de nodige extreme auto’s op deze site verwachten. De eerste is een flink opgepepte Alfa Romeo Mito van het Italiaanse Marangoni.

De motortuning van deze M430 is zonder meer indrukwekkend te noemen. Marangoni haalt maar liefst 220 pk uit de 1.4 T-Jet motor, wat 65 pk meer is dan de top-Mito uit de showrooms mobiliseert. Om het weggedrag te verbeteren, heeft de tuner de auto ongeveer 40 millimeter verlaagd.

Op het gebied van uiterlijkheden gaan de Italianen zo mogelijk nog meer los. De vleugeldeuren springen het meest in het oog, maar ook de diffusor en vier uitlaatpijpen aan de achterzijde van deze Mito zijn niet te missen. Het zwarte lichtmetaal wordt omhuld door rubber dat mooi aansluit bij de kleur van de bovenkant van de M430.

Marangoni was voorheen een bandenspecialist, maar is tegenwoordig ook druk bezig in de tuningswereld. De Mito is de komende dagen op Marangoni’s stand in Essen te zien.