Nadat eerder BMW en Daihatsu aangaven de AutoRai 2009 te laten voor wat deze is, zijn de problemen voor de autotentoonstelling nog niet voorbij.

Automobielmanagement meldt dat standhouders en de organisatie vanavond intensief overleggen over de aanwezigheid op de autotentoonstelling. Volgens de geruchtenmachine zouden diverse grote merken overwegen in 2009 weg te blijven uit onze hoofdstad. De forse kosten van een stand op de AutoRai zijn de diverse importeurs in deze tijden van recessie een doorn in het oog.

Vooral Opel zou door de problemen bij moederconcern GM sterk overwegen om weg te blijven uit Amsterdam. Jeroen Maas, woordvoerder van GM Nederland, bestrijdt dit ten zeerste: “We hebben ons gewoon ingeschreven en de kosten zijn begroot”. René Roggen, marketing director van GM, voegt hier nog aan toe dat “het zonde zou zijn om de nieuwe Insignia niet op zo’n belangrijke autoshow te tonen.”

Ook volgens Jacques Geijssen, woordvoerder van Volkswagen, is er niets aan de hand: “Deze vergadering stond sowieso op de planning, en ik heb geen signalen ontvangen dat er vanavond allerlei importeurs hun afwezigheid op de AutoRai bekendmaken. Wij zijn in ieder geval gewoon aanwezig in april.”